Geschiedenis

Het passagiersschip "the Dream" werd gebouwd als  veerboot met een lengte van 23 meter in 1949 bij de werf bron: http://www.shipspotting.com/photos/small/5/2/9/1014925.jpgG.Renck Jr onder de naam “Nienstedten’’. Er werd gevaren op de Unterelbe. Als eerste heeft het schip gevaren voor de Firma Hafen-Dampfschiff A.G. in Hamburg. In 1972 gaat het schip naar Nederland en vaart tot 1972 onder de naam ” Ijsseltoerist “ in de buurt van Groningen. In 1975 gaat het schip weer terug naar Duitsland. Het wordt in 1977 verkocht aan GMBH & Co KG. Dan vaart het vanaf 1978 als passagiersschip in Haren aan de Ems op de Ems en het Dortmund-Ems-Kanaal onder de naam “Amisia”. In 1993 wordt het schip verbouwd en verlengd met 6 meter. De totale lengte is nu 29 meter.
Begin 2009 wordt het schip gekocht door de Stichting Rederij Claessens, die het transport naar Nederland inzet. Er wordt er naar Maasbracht gevaren, waar het schip geheel wordt geschilderd, onderhoud en inrichtingswerkzaamheden worden verricht.
Het schip wordt gereed gemaakt voor rondvaarten (daguitjes en feesten) , vergaderingen,wijnproeverijen tot wellness/spirituele actviteiten (met en zonder varen). In het voorjaar van 2010 wordt het avontuur  waar en krijgt dit schip de toepasselijke naam “the Dream”.
Het schip vaart en ligt regelmatig afgemeerd in de mooie en bourgondische stad Maastricht, bron: http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=1014927waar de historie van het bezoeken van deze stad en schip een goede vertaling is van wat zijn bezoekers op het water zoeken, Maastricht en “the Dream” hebben een harmonieus huwelijk gesloten.
Het is de wereld op zich waarbij de sfeer van het schip, voedsel, drankjes en aanbod van activiteiten het tot een mooi geheel maakt en de nodige ontspanning geeft. Het team van the Dream is een ploeg mensen  die dit product met passie en plezier tot een succes maken en hun expertise op een luchtige manier inzetten voor gasten van "the Dream".
De Stichting Rederij Claessens is een erkend leerwerkbedrijf , dat als stageplek voor scholen en andere instanties dient. Het  schip is tevens een dagbesteding in het kader van participatie voor cliënten o.a. van het “Trajekt”,  en “the Masters.

Team Passagiersschip the Dream